Nectar din mere si morcov

Nectarul de casa este o bautura perfecta pentru copiii mici cat si pentru persoanele ce sufera de anumite afectiuni cum ar fi boala Crohn sau rectocolita ulcero-hemoragica si care nu au voie sa consume fructe proaspete.

Acest nectar imita perfect sucurile din comert cum ar fi Tedi sau alte marci doar ca e mult mai sanatos si mai ieftin de facut. Sterilizat, acesta se pastreaza 1 an sau chiar 2 .

Ingrediente:

  • 3 kg de mere
  • 1 kg de morcov
  • 3-4 linguri de miere de albine
  • 1 l de apa
  • optional se pot adauga cateva felii de ghimbir (ce se vor scoate ininte de a pasa compozitia)

Merele si morcovii se spala bine, se curata de coaja si se taie in patru. Se pun intr-o oala mare la fiert cu aprox 1 l de apa . Se lasa la fiert pana devin moi.

Se ia oala de pe foc si se lasa la racorit aproximativ 30 de minute apoi cu ajutorul unui mixer vertical se paseaza toata compozitia pana devine foarte fina. Se gusta si se adauga mierea de albine in functie de preferinta sau se renunta la aceasta. Consistenta acetui suc se poate pastaa in acesta faza sau se mai pot adauga 500ml- 1l de apa pana se subtiaza la consistenta dorita.

Oala cu sucul astfel obtinut se pune din nou la foc pana incepe sa fiarba, se opreste apoi focul si se pune in sticle cat mai fierbinte posibil , se inchid ermetic si se pun sub o patura penru a se mentine caldura cat mai mult si astfel se sterilizeaza.  A doua zi se pot scoate de la sterilizat si se pot pastra pana la cosumare alaturi de celelalte compoturi/muraturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *