Budinca de orez

Ingrediente:

  • 150 grame de orez nefiert
  • 500ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 1 ou
  • o lingura de unt
  • esenta de vanilie
  • scortisoara

Mod de preparare:

Se pun 500 ml de apa la fiert, adaugandu-se orezul cand fierbe apa. Se reduce flacara , se acopera si se lasa la fiert pentru 20 de minute.

Intr-o cratita curata se pun orezul fiert, laptele, zaharul si un varf de cutit de sare. Se va fierbe la foc mic aproximativ 15 minute apoi se adauga oul batut amestecand continuu pentru inca 2 minute. Se ia de pe foc, se adauga untul, esenta de vanilie si scortisoara si se serveste cald sau rece.

Daca doriti o varianta mai simpla puteti pune orezul fiert, laptele , zaharul untul si oul alaturi de esenta de vanilie intr-o tava si o lasati la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute la foc mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *